Column: Klinken als een Carillon

Carillon Gorinchem
Foto: Bas t Hoen

Het spreekwoord ‘klinkt als een klok’ vraagt om een metafoor die de noodzaak van verbinding binnen de samenleving laat zien. Met een carillon met verschillende stemmen en klokken, laat de beiaard prachtige liederen klinken. 

>>> Lees verder op De Stad Gorinchem

Verbinden naar Meer Waarde

Gorinchem heeft alles in zich om tot een swingend geheel te komen. Niet alleen de bekende spelers zijn van belang, maar vooral ook de inwoners, die niet aflatend hun energie steken in een steeds mooiere stad.

Uitdaag-Recht

Dat sluit mooi aan op een vurig pleidooi van voormalig Denker des Vaderlands, Daan Roover, in Trouw (17/1/21). Hij spreekt over het ‘uitdaag-recht’, waarbij burgers de lokale overheid uitdagen om samen te sturen en dus ook samen verantwoordelijkheid nemen voor wat een stad leefbaar maakt.

Kwaliteiten

Gezien de  kwaliteiten die Gorcummers  en Regiolanders in hun mars hebben, belooft dat veel.

Onderwijs en Bedrijfsleven

De ontwikkeling van een brede HBO-bachelor kan in samenspel met de kwaliteiten van ondernemers enorme waarde toevoegen aan de regio. De uitdaging is dat behoeften aansluiten bij wat bedrijven en organisaties te bieden hebben. Goed naar elkaar luisteren kan een prachtig carillonspel ten gehore brengen.

Innovatie Knooppunt

Laten we meedoen om jongeren een innovatie-campus te bieden waar zij zich kunnen bekwamen tot top-profs. Samen zoeken naar een mix van lokale, (inter)nationale talenten. Verbinding is van alle tijden en niveaus!

Kansen voor Toekomst

Doe op 26 april om 20.15 u mee met het Digitaal Ondernemers Netwerk. Hoe kunnen deze faciliteiten ook jouw ondernemerschap en de regio versterken? Wie de jeugd top-kansen biedt,  heeft TOEKOMST.

Meedenken en Doen

Maandelijkse is er een Digitaal Ondernemers Netwerk (DON). Iedere organisatie of ondernemer is welkom. Hoe kan de gemeente de economie in Gorcum stimuleren? Een mooie vraag om onze stem te laten horen.Denk en doe mee op vr 19 mrt om 10.15 u en op ma 26 apr om 20.15 u. Info: oc-g.nl.

De column is geschreven door: Erik Fledderus | Kwartiermaker HO i.s.m.
Ab Groothedde | Digitaal Ondernemers Netwerk OC-G | GOempowerZ

#ondernemerstips, #column, #DeStadGorinchem, #ondernemers, #netwerk, #BusinessToBusiness, #Crisis, #creativiteit, #kansen, #lockdown

Wees de eerste die reageert op "Column: Klinken als een Carillon"

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.