Column OCG: Gastvrijheid: Warm Welkom!

Netwerken bij Sligro

Wat doe jij om jouw klanten een warm welkom gevoel te geven? Zou het leven zonder klanten een stuk gemakkelijker zijn? Geniet jij van je klant of ervaar je de meesten als lastig en veeleisend? 

>>> Lees verder op De Stad Gorinchem

Welkom

Gastvrijheid is wat anders dan klantgerichtheid. Het laatste heeft het belang van de klant op het oog. Gastvrijheid laat de klant ervaren dat je vriendelijk bent, zodat hij zich welkom voelt. Probeer op een beurs, winkel of bedrijf, potentiële klanten NIET naar binnen te kijken.

Ervaren

Zorg dat klanten zich welkom voelen. Laat ze merken dat je er voor hen bent. NIET door hen met je hete adem te achtervolgen. Bied ze een heerlijk kopje koffie aan. Geef hen rust als ze zich oriënteren. Op de achtergrond sta je klaar om advies te geven.

Vriendelijk

Bied kwaliteit in het contact door vriendelijk te zijn. Maar ook door goede koffie te serveren. Laat je waardering merken. Een goede klant die geen gastvrijheid ervaart, raak je sneller kwijt dan je lief is. Behoud van een bestaande klant kost veel minder inspanning dan het verwerven van een nieuwe.

Vol begrip

Zet een klant je voor een uitdaging? Toon begrip en aandacht. Dat lost vaak de meeste problemen al op. Of geef je de klant het gevoel dat hij altijd gelijk heeft?

Koester

Besef dat ook een bestaande klant een reden moet hebben om jou de business te (blijven) gunnen. Geef een (kleine) attentie. Daarmee blijf je in de herinnering. Bij een gelijksoortige behoefte zal hij weer aan je denken.

Vrienden

Kom jij ook netwerken op vrijdagmorgen 28 oktober vanaf 9.00 uur bij Sligro Gorinchem? Ervaar daar een warm welkom gevoel. Meld je aan via oc-g.nl.

Ondernemers Netwerk OC-G.nl
Ab GrootheddeGO empowerZ

#ondernemerstips, #column, #DeStadGorinchem, #ondernemers, #netwerk, #BusinessToBusiness, #Crisis, #creativiteit, #kansen, #Verkiezingen, #Gemeenteraad, #Lijsttrekkers

Wees de eerste die reageert op "Column OCG: Gastvrijheid: Warm Welkom!"

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.