Steeds meer ondernemers ervaren de kracht van video

Video is niet meer weg te denken uit de communicatiemix. Dat video een krachtig middel is, blijkt wel uit de enorme toename van het gebruik ervan. Organisaties kunnen er emoties, argumentatie en overtuiging in kwijt en kijkers kunnen het eenvoudig consumeren. Breng uw bedrijf in beeld, met een professionele aanpak!

>>> Lees verder op De Stad Gorinchem

Het Digitaal Ondernemers Netwerk is onderweg naar de Dag van de Ondernemer op vrijdag 19 november. In aanloop hiernaar toe zijn er 2 sessies over de strategische inzet van video. Op 17 september (10.15 uur) en op 25 oktober (20.15 uur).

Zonder plan(ning) én duidelijk concept is de inzet van video leuk, maar zijn de opbrengsten vaak onduidelijk. Voorkom dat video een kostenpost wordt. Hierbij alvast een paar aandachtspunten:

1. Korte video’s trekken de aandacht. U kunt snel inspelen op het doel, zowel op Facebook als Instagram. Met een heldere call-to-action roept u kijkers op een vervolgactie te doen.

2. ‘Iedereen is de doelgroep’ bestaat niet. Het is verstandig om uw campagnes te richten op specifieke nichegroepen. 

3. Bepaal vooraf het doel van uw video, bijvoorbeeld om een specifieke doelgroep iets te laten kopen, een bestaande klantengroep iets te vertellen of stakeholders te laten zien welke impact uw organisatie heeft.

4. Film en denk niet alleen in breedbeeld (16:9) Houd in uw concept/plan ook rekening met het vierkante formaat (Facebook en Instagram feed) én 9:16 voor Instagram (en Facebook) stories.

OC-G, Sietsema Productions en GMMCK Communicatieadvies helpen u graag op weg. Nieuwsgierig? Meld u GRATIS aan en blijf op de hoogte!


Rudy Breddels, Peter Sietsema i.s.m. Ab Groothedde | Digitaal Ondernemers Netwerk OC-G

#ondernemerstips, #column, #DeStadGorinchem, #ondernemers, #netwerk, #BusinessToBusiness, #Crisis, #creativiteit, #kansen, #lockdown

Wees de eerste die reageert op "Steeds meer ondernemers ervaren de kracht van video"

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.