Energiek Netwerken bij Bakker Gorinchem

GORINCHEM, 17 november – Energie, daar draait het om bij Ambiance Zonwering Bakker Gorinchem. Energie tegenhouden, benutten of juist opwekken. De inspirerende omgeving van dit door Opa Bakker in 1966 opgerichte bedrijf is een centraal thema.

Tijdens de inloop komen, onder het genot van koffie of thee, de netwerkgesprekken goed op gang. Gastheer Jaap Bakker vertelt hoe het bedrijf is ontstaan en ook hoe het, nadat hij het van zijn vader heeft overgenomen, verder is uitgegroeid. De nieuwe generatie is inmiddels ook betrokken. Naast zijn vrouw zijn ook de kinderen met enthousiasme bezig in het bedrijf. Steeds meer taken kunnen zij van pa overnemen.

Energie is volgens Jaap Bakker erg belangrijk. Hij wil goed voor zijn medewerkers zijn en ook flexibel waar het persoonlijke omstandigheden betreft. Ondanks dat vanaf de middag tot en met zaterdag een uitje voor het personeel is georganiseerd, zijn de ondernemers deze ochtend warm en genereus ontvangen.

Tijdens het verdiepende gedeelte spreken de ondernemers met elkaar over “Hoe kun je energie optimaal benutten”. Verschillende suggesties komen in de groepen aan de orde: Delen van kennis en elkaar binnen de onderneming stimuleren: daar krijg je energie van. Een ander voorbeeld is het leveren van goede producten en je klant laten merken dat je blij bent met hun keuze voor jouw bedrijf. Het leveren van goede service. Aandacht voor je medewerkers en het waarderen van hun inzet.

Het benutten van de energie en kwaliteiten van medewerkers geeft veel energie en groeikansen. Groei van professionals, maar daardoor ook van de organisatie. De organisator van het Ondernemers Netwerk OC-G, Ab Groothedde, vertelt dat hij bezig is met empowerZ om organisaties te helpen de positieve energie gestructureerd te ontdekken en verder te laten groeien.

Samen ben je in staat om met meer vreugde veel beter resultaat te bereiken. Veel problemen lossen medewerkers dan op voordat ze ontstaan. Dat vraagt wel vertrouwen, erkennen van vaardigheden en het bieden van ruimte om die ook zelfstandig in te zetten.

Tijdens het verdiepende gedeelte leren de ondernemers elkaar beter kennen en waarderen. Zoals altijd was ook nu volop ruimte om te netwerken.

Vanaf 11.00 u was er voor de liefhebbers een interessante rondleiding: De entree is zo ingericht zodat je de zonwering kunt ervaren alsof je in je eigen bedrijf of woning bent. In de showroom kun je heel veel mogelijkheden zien. In het kantoor is de backoffice en administratie. In de werkplaats wordt alles voor de klant klaargemaakt.

Tevreden klanten geven energie. Bij Bakker kijken ze dan ook niet op een paar euro. Als de klant tevreden is betaalt zich dat uiteindelijk nog beter uit.

 

Bekijk de foto’s en flipovervellen op Google Photos:
Ondernemers Netwerken bij Bakker Gorinchem

[sz-gplus-post url=”https://photos.google.com/share/AF1QipM-nDH8_09V6_QEfCKFmvmN9vu4B5uRSGgFeABMhP9eDUKOfjj9lHj5aAXm8gXiJw?key=ZkVEczVGUm4teTdzMVZZMlRZNHV4cHNYOWk1SVd3” align=”center” /]

Wees de eerste die reageert op "Energiek Netwerken bij Bakker Gorinchem"

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.