Lijst 8. D66 – Gorinchem

Kies voor Samen

D66 – Gorinchem

Namens D66 neemt Ilhan Tekir deel aan het verkiezingsdebat.

Reacties op gestelde vragen

1. Kunt u gericht op ondernemers perspectief aangeven met welke speerpunten u vier jaar geleden de raad bent ingegaan?

Als ondernemerspartij wil D66 zorgen voor een optimaal ondernemersklimaat, door regels weg te nemen en door ondernemers, arbeidsmarkt en onderwijs beter met elkaar te verbinden. Ook wil D66 volop ruimte geven aan experimenten en initiatieven van ondernemers, bijvoorbeeld door een creatieve broedplaats aan te wijzen waar kruisbestuivingen ontstaan tussen verschillende ondernemers. Voor D66 is het daarbij van belang om continu in contact te blijven met de ondernemers zelf: wat is hun behoefte en hoe sluiten we daar het beste op aan? Zo zorgen we ervoor dat we ondernemers optimaal faciliteren.

2. Wat hebt u voor uw gevoel bereikt? Wat had u liever anders gedaan?

Om te beginnen hebben wij vanuit D66 zelf regelmatig contact gezocht met ondernemers, zoals Hartje Gorkum. Dat leverde ons nuttige inzichten op. Zo ontdekten we bijvoorbeeld dat ondernemers nauwelijks werden geholpen met de gemeentelijke steunregelingen die tijdens de corona crisis in het leven werden geroepen. Dat kwam doordat de regelingen werden bedacht zonder dat de ondernemers daar goed bij werden betrokken. D66 heeft hier meerdere malen aandacht voor gevraagd bij het college van B&W. Daarnaast heeft D66 – in de vorm van een motie – initiatief genomen om een verkenning te doen naar een creatieve broedplaats, waarmee het ondernemersklimaat versterkt zou worden. Hoewel het voorstel van D66 raadsbreed is aangenomen, is het tot op heden niet gelukt om een nieuwe broedplaats aan te wijzen. Wat D66 betreft een gemiste kans om innovatie en vernieuwing te stimuleren.

3. Wat zijn de plannen voor de komende vier jaar? Wat gaat u doen om dat ook daadwerkelijk te bereiken?

Om plannen daadwerkelijk te realiseren, is het van belang om toe te treden tot het stadsbestuur. En dat kan hopelijk na een klinkende verkiezingszege! Het is dan in ieder geval van belang om te investeren in herstel van de lokale economie. Dat doen we vanuit D66 graag in nauw contact met de ondernemers zelf. Zij weten zelf het allerbeste waar kansen liggen en welke knelpunten aangepakt moeten worden. Een concreet voorbeeld is het initiatief voor de profilering van de binnenstadals een warenhuis. Ook initiatieven uit de wijkcentra, zoals verbetering van het winkelaanbod, zijn voor ons van belang.

Wees de eerste die reageert op "Lijst 8. D66 – Gorinchem"

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.