Bedrijfsbezoek bij Montapacking

Bedrijfsbezoek Montapacking

Historie

GORINCHEM – 14 februari 2020 – Veel ondernemers van het Ondernemers Netwerk OC-G kwamen van heel ver en dichtbij naar gastbedrijf Montapacking. Edwin van der Ham, directeur van Montapacking, begint zijn boeiende presentatie over zijn ondernemerschap vanaf zijn kinderjaren. 

Door Jolanda van Leeuwen en Ab Groothedde

Op de leeftijd van een jaar of tien begon Edwin met het fokken van konijnen. Na ze vetgemest te hebben, verkocht hij ze. Het ging allemaal prima. Jongen fokken, hokken maken. Het uitmesten was niet het leukste werk. Ook duurde het nogal lang voordat ze voldoende gegroeid waren om ze weer te verkopen. Daarom is hij later overgestapt op kippen. Dat geeft direct inkomsten: Elke dag een ei.

World Online

Op een gegeven moment was Edwin bij World Online. Hij ontdekte dat zij diskettes moesten inpakken, die bij benzinepompen werden weggegeven. Is dat voor jullie een probleem? vroeg hij. Nou dat kunnen wij dan wel doen. Hoe heet jouw bedrijf? Zonder aarzelen en toch even denken: Monta …. ? Wat zal ik zeggen? Monta…. packing. Zo is de naam ontstaan. 

De volgende dag werd alles op de boerderij afgeleverd: Geen 1.000, zoals hij verwachtte, maar 38.000. Dat was een enorme opgave. Alle broertjes en zusjes werden ingezet. Helaas lukte het niet om voldoende te hebben ingepakt voor de gestelde tijd. Dan maar eerlijk vertellen hoe de vork in de steel zit. Daar kwam de gevreesde vraag: “Hoe lang bestaat jouw bedrijf al?”.  Eh, eh, ….. , eigenlijk nog maar één dag.

Op die eerlijke reactie kreeg Edwin van World Online ook in de toekomst heel veel diskettes om in te pakken.

Uitgegroeid

Inmiddels is Montapacking uitgegroeid tot de snelst groeiende e-commerce organisatie die voor meer dan 650 internetwinkels de complete afhandeling verzorgt en de zorg volledig uit handen neemt met maximale leverbetrouwbaarheid. Elke week komen er twee winkels bij. In een decentrale organisatie werken vanuit 10 vestigingen ruim 600 bevlogen medewerkers persoonlijk betrokken bij hun klanten.

Het bedrijf is sterk technologiegedreven en investeert jaarlijks vele miljoenen in IT, Artificiële Intelligentie, robotisering en andere innovaties. Steeds staat daarbij het menselijk aspect centraal. Handelingen moeten vooral handig zijn. 

Bijzonder is dat ook mensen met afstand tot de arbeidsmarkt volwaardig en met plezier meewerken aan de excellente service voor hun klanten. 

Montapacking heeft interfaces met alle grote, nationale en internationale vervoerders; hierdoor kunnen webshops, of de klanten van de webshops, kiezen met wie of hoe (afhaal opties) ze de pakketten geleverd willen hebben. 

Hetzelfde geldt ook voor de retouren. Aansluiting op elk gewenst platform, van bol.com en Wish tot Amazon en Alibaba kan eenvoudig worden gerealiseerd, in combinatie met één fysieke voorraad in een van de magazijnen van Montapacking. De klanten van Montapacking groeien gemiddeld twee keer zo snel als de markt.

Brand

Het was een enorme schrik toen Edwin midden in de nacht werd gewekt door een brand alarm. Onderweg naar de brand kon hij, omdat er over calamiteiten al goed was nagedacht, de mensen van het crisisteam waarschuwen.

Wat er toen allemaal moest gebeuren is bijna niet voor te stellen. De hele voorraad in Molenaarsgraaf moest als verloren worden beschouwd. Naast alle perikelen rondom de brand, moesten klanten worden gebeld en een nieuwe ruimte worden gevonden. 

Onvoorstelbaar was de hulp die werd geboden. Een concurrent stuurde bijvoorbeeld een vrachtwagen met stellingen, terwijl er nog geen locatie was gevonden. De gemeente bood een ruimte aan die betrokken zou worden door een andere organisatie. Montapacking kon daarvan voorlopig gebruik maken. Om half acht ‘s-morgens kwam de distributie daar al weer op gang.

Achter de schermen

Aansluitend aan het enthousiaste verhaal kregen de bezoekers een uitgebreide rondleiding door de verschillende onderdelen van het bedrijf. Ook MontaLab, een speciale afdeling waar nieuwe processen in de praktijk worden ontwikkeld, was geen geheim.

Het was een fantastische ontvangst waar naast veel interessante achtergrondinformatie ook veel ruimte was om te netwerken.

Foto verslag zie Facebook
( Met dank aan Peter Sietsema van Sietsema Productions )
Voeg daar ook je eigen foto’s toe.

Wees de eerste die reageert op "Bedrijfsbezoek bij Montapacking"

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.