Column: Groei uit boven jezelf!

Samen Werk

Wanneer trok jij jezelf voor het laatst aan je haren uit het moeras? Zakte je steeds verder weg in de moeiten van alledag? Kreeg je het maar niet onder controle. Wanneer was jij wanhopig? Wil je steeds alles alleen en zelf doen en lukt dat maar niet? 

Jezelf aan je haren omhoog trekken? Kan dat? Het kan! Maar niet in je eentje.

>>> Lees verder op De Stad Gorinchem

Hoe?

“Verbinden” is de kern van het antwoord. Verbind je met jezelf, je naaststaanden, je collega’s, je klanten en ook met je conculega’s.

Met jezelf

Ga niet altijd door. Neem rust en tijd voor jezelf. Stel regelmatig een lijstje op met dingen die je nog moet doen. Stel prioriteiten. Wat moet je zelf doen en wat kunnen anderen?

Met je omgeving

Leef niet voor jezelf alleen. Vertel wat je vandaag beleefde. Dat geeft jezelf reflectie op wat je deed. Voor de ander is het leuk om te horen wat je bezig hield. 

Last dragen - Ekenah
Last dragen – Ekenah

Vraag ook naar hun ervaringen. Ook zij hebben behoefte hun verhaal te delen. Waar liepen zij tegenaan? Hoe gingen zij ermee om? Evaluatie van wat er is gebeurd brengt je verder. Je leert ervan.

Delegeer

Vertrouw je medewerkers. Ook zij hebben hart voor de zaak. Wees niet bang voor fouten.

Het slechtste wat je kan overkomen is dat jij en je medewerkers nooit fouten mogen maken. Je blijft dan steeds binnen de comfortzone. Gun jezelf en ook hen om een fout te maken. Van fouten leer je het meest. Leer ervan en groei.

Iemand die werkt maakt fouten. Er zijn mensen die nooit fouten maken … .

Laat je netwerk groeien bij oc-g.nl. Vragen of suggesties?

Ab Groothedde | GO Bedrijfsadvies

Wees de eerste die reageert op "Column: Groei uit boven jezelf!"

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.