Column: Dictatuur?

Tunnelvisie

Column: Dictatuur?

Ben jij de dictator van je bedrijf? Vertellen jouw medewerkers je niet wat je niet wilt horen? Richt jij je voor je visie op een paar gelijkgestemde vertrouwelingen?

Voorbeeld?

Gaat het in Nederland mbt Corona ook zo? Rutte zei: “Met 50% van de kennis moeten we 100% van de besluiten nemen”. Houdt de regering vast aan de eenmaal gekozen richting?

Analyses van oorzaken van besmetting werden verwijderd van YouTube. Behandelmethoden, waarbij de ziekte niet doorzet werden verboden.

Zwakte?

Luisteren naar anderen werkt positief en levensreddend.

>>> Lees verder op De Stad Gorinchem

Vasthouden?

Als ondernemer vasthouden aan je eigen visie lijkt handig. Iedereen blijft in hetzelfde stramien, krijgt dezelfde boodschap en weet waar hij aan toe is. Jammer dat die focus tunnelvisie creëert. Je hebt geen oog meer voor andere waardevolle inzichten.

Verantwoording?

Denk je: Ik heb de verantwoording. Juist nu moet IK oplossingen aanreiken? Wees open minded. Bij ogenschijnlijk onoverkomelijke problemen zijn de beste adviseurs vaak dichtbij.

Mijn taak?

Het is niet jouw taak om de beste oplossing aan te dragen. Het is jouw taak om alle beschikbare kwaliteiten zo te mobiliseren, in te zetten en te benutten dat je samen de juiste oplossingen vinden.

Kwaliteiten benutten

Het geven van jouw “juiste antwoord” doodt creativiteit. Het stellen van vragen daagt uit. Leg de uitdaging voor aan je medewerkers. Laat ieder vanuit de eigen invalshoek, ideeën aandragen voor (delen van) de oplossing.

Laat je verrassen

Wees niet bang voor een verkeerde beslissing. Ga er mee om en geef ruimte om op basis daarvan nieuwe oplossingen te vinden. Met vallen en opstaan bereik je vaak onverwacht mooie resultaten.

Digitaal Ondernemers Netwerk

In deze corona-tijd organiseren is er ook op vrijdag 19 juni om 11.00 u een Digitaal Ondernemers Netwerk. Doe je mee? Meld je aan!

Ab Groothedde | GO BedrijfsadviesempowerZ

Wees de eerste die reageert op "Column: Dictatuur?"

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.