Column OCG: Van Crisis naar Kansen …

Krokussen in de Lente

Column: Van Crisis naar Kansen …

Lockdown

Door de lockdown in binnen- en buitenland werden we stilgezet en hebben we kunnen zien en ervaren dat een crisis veel creativiteit naar boven kan brengen. Initiatieven schieten op als krokussen in de lente.

Rampen

Dat zien we ook bij rampen. Te midden van puinhopen ontstaan weer snel bedrijfjes. Op de geblakerde grond na een bosbrand schiet nieuwe begroeiing weer rap op.

>>> Lees verder op De Stad Gorinchem

Potentieel

Kennelijk komt er een enorm potentieel van creativiteit vrij als de diepte het grootst is. Hoe mooi zal het zijn als dit potentieel duurzaam beschikbaar komt!

Crisis: Gevaar + Kans

Het Chinese woord voor crisis bestaat uit twee karakters: “gevaar” en “kans”. Op welk woord focus jij je als het heel erg moeilijk is? Hoe kan het dat de één verlamt door gevaar en de ander alleen maar kansen ziet en alle creativiteit gebruikt?

Ontkramp

Probeer los te komen van de kramp en focus die je vasthoudt om vrij te kunnen denken. Richt je op anderen. Durf te vragen. Leg de uitdaging voor aan je medewerkers. Geef elkaar de ruimte. Kom met onorthodoxe ideeën.

Benut Creativiteit

Als je de creativiteit van je medewerkers op de juiste manier uitdaagt en inzet, kunnen de moeilijkste omstandigheden leiden tot nieuwe kansen en perspectief. Betrek ze erbij. Zij groeien ervan en het bedrijf vaart er wel bij.

Op Scherp

Dirk Mulder zet vanuit zijn ervaring als The Ultimate Host ons als ondernemers op scherp om, geprikkeld door de crisis, vooruit te zien en nieuwe kansen te ontdekken en creëren, tijdens het Digitaal Ondernemers Netwerk op 28 aug om 11.00 u. Meld je aan via oc-g.nl.

Ab Groothedde | GO BedrijfsadviesempowerZ

#ondernemerstips, #column, #DeStadGorinchem, #ondernemers, #netwerk, #BusinessToBusiness, #Crisis, #creativiteit, #kansen, #lockdown

Wees de eerste die reageert op "Column OCG: Van Crisis naar Kansen …"

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.