Column OCG: Kracht uit Frustraties

Kracht uit Frustraties

Column OCG: Kracht uit Frustraties

Verdiepend

Tijdens een klus voor een opdrachtgever zei de projectleider: ‘Ik ga er niet mee verder, ze willen geen advies’. De frustratie aankaarten bij de opdrachtgever heeft de relatie niet verknald, maar juist verdiept.

Betrokken?

Bij frustraties hoor je vaak hoe je de boosheid achter je kunt laten, wat je moet doen om ermee om te gaan.

Frustraties laten enorme betrokkenheid zien, maar nergens vind je hoe je de kracht ervan  benut. 

Meelopers zijn niet gefrustreerd. Zij laten alles over zich heenkomen. Van hen is geen bijzonder resultaat te verwachten.

>>> Lees verder op De Stad Gorinchem

Wat doe je met frustraties?

Ervaar jij wel eens frustraties? Bij jezelf? Of bij je medewerkers? Vind je het lastig? Ga je het uit de weg? Probeer je weer snel productief te zijn? 

Frustraties zeggen veel over het verlangen erachter. Welke verbeteringen ziet hij? Wat is zijn droom voor jouw bedrijf? Medewerkers met frustraties zetten, met de felheid en de kracht waarmee ze die uiten, zich graag in voor jouw bedrijf.

Benut de kracht

Wat kun je doen? Verklaar het niet. Gebruik het voor nieuwe kansen. Vraag: ‘Wat zit je dwars? Heb jij ideeën hoe het beter kan?’ 

Of heb je liever medewerkers zonder kritische blik? Werkkrachten die zich schikken in het onvermijdelijke? Meelopers, die gewoon doen wat je vraagt? Prettig voor de baas, maar geen gezonde groei en ontwikkeling.

Aanvaard het geschenk

Ontdek het goud achter frustraties: Bij jezelf, je medewerkers, enz. Vraag door! Geef die enorme ENERGIE en KRACHT ruimte met als gevolg motivatie, waardering, groei, verbetering, het ontvangen van nieuwe kansen en een harmonieuze, open werksfeer.

Frustratie: Het grootste cadeau wat jij als ondernemer kunt krijgen.

Ab Groothedde | GO BedrijfsadviesempowerZ

Wees de eerste die reageert op "Column OCG: Kracht uit Frustraties"

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.