Grote opkomst Dag van de Ondernemer 2019

GORINCHEM – 15 november – Tijdens de Dag van de Ondernemer (DvdO) in Gorinchem krijgen retail- en horeca-ondernemers van wethouder Joost van der Geest speciale aandacht.

Vele andere ondernemers genieten mee van het gezamenlijke ontbijt, de inspirerende presentatie van Ad van Beek en de rondleiding door het museum over het Geheim van de Meester.

Door Ab Groothedde

De eerste Dag van de Ondernemers in Gorinchem vloeit voort uit de goede samenwerking van de Gemeente Gorinchem met en op initiatief van Ondernemers Netwerk OC-G.

Welkom

De toegestroomde ondernemers netwerken direct. Oude en nieuwe verbindingen ontstaan. De gesprekken zijn zo intensief dat het moeilijk is stilte voor de wethouder te krijgen.

In zijn welkom benadrukt wethouder Van der Geest de belangrijke plek die ondernemers in Gorinchem innemen. Winkeliers, horeca zorgen voor een levendige binnenstad. Samen met andere ondernemers zorgen ze voor werkgelegenheid en klanten.  

Daardoor blijft de binnenstad interessant voor de bewoners van mooi Gorinchem en omgeving. Ook vele toeristen van dichtbij en ver weg weten de weg naar Gorinchem te vinden.  

De Dag van de Ondernemer is een prachtig initiatief van MKB Nederland om eens per jaar stil te staan bij de fantastische bijdrage van ondernemers. Goed om ook in de toekomst voort te zetten.

Ontbijt

Het ontbijt, verzorgd door ‘t Oude Stadhuys, biedt veel ruimte om te netwerken. Samen eten nodigt uit tot ontmoeten, netwerken en verbinden. Om half negen gaat ieder op weg naar het auditorium om van Ad van Beek de geheimen te vernemen die ervoor zorgen dat klanten juist bij jou hun aankoop willen doen.

Beleef het met Ad

Klanten willen geen koning zijn, ze willen niet dat een verkoper voor ze door de knieën gaat. Klanten willen verleid worden. Niet door geur, kleur, prijs en reclame, maar door mensen. Plezier, opwinding, avontuur en spel, dat is wat ze willen. 

In veel winkels komen klanten verveelde onzekere verkopers tegen. Voorspelbare winkels. Geen vonk, geen inspiratie, geen enthousiasme. Het is tijd voor een omslag! Het is tijd voor echte aandacht aan de klant. 

Met voorbeelden en oefeningen ervaar je het verschil. Denk niet alleen met je verstand. Wat spreekt je aan als er iemand je winkel binnenkomt. Laat je gevoel spreken. Laat merken dat je echt belangstelling hebt, aldus Ad.

Met allerlei praktische oefeningen laat Ad ervaren hoe het voelt. Doe je ogen eens dicht! Wat voel je bij het horen van dit geluidsfragment? Probeer het vast te houden. Oefen je gevoel en benader mensen die je winkel binnenkomen 

Aan het eind is er een laatste oefening onder het schilderij van de grote meesters. Spiegelen van houding en gedrag laat je de verbinding ervaren. Ga die verbinding aan en zorg ervoor dat  de klant bij jou wil kopen.

Gorcums Museum

Directeur van het Gorcums Museum, Rob Krezner, laat de aanwezigen zien dat het Museum nog meer te bieden heeft. Steun het Gorcums Museum en word mede-schatbewaarder van de stad! Als vriend heb je gratis toegang tot het museum, je ontvangt uitnodigingen voor expositieopeningen en nog veel meer. Als bedrijfsvriend kun je ook gebruik maken van het prachtige auditorium.

Dank

In zijn dank en slotwoord wijst Ab Groothedde, organisator van Ondernemers Netwerk OC-G, op de (twee) maandelijkse bijeenkomsten. Alle winkeliers, Horeca- en andere ondernemers en organisaties zijn steeds van harte welkom. Meld je aan op oc-g.nl of stuur een e-mail naar info@oc-g.nl en ontvang de uitnodigingen. Ook voor de eerstvolgende bijeenkomst op vrijdagmorgen 13 december bij The House of Growth.

Tenslotte

Liefhebbers maken gebruik van de inspirerende rondleiding. “Het Geheim van de Meester” laat veel zien ook over de historie van ondernemerschap. 

Anderen praten na over wat ze hebben beleefd en netwerken in de hal onder het genot van een drankje en eventueel nog een broodje als brunch.

Bekijk het foto verslag op Facebook
Voeg daar ook je eigen foto’s toe.

Wees de eerste die reageert op "Grote opkomst Dag van de Ondernemer 2019"

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.