Film is zeg maar echt mijn ding

Film is zeg maar echt mijn ding - Sietsema.Productions

Na bijna 20 jaar filmmaken op mijn naam te hebben staan, kan ik dat wel zeggen denk ik. Ik kan geen film kijken of ik zie de foutjes, het majestueuze camerawerk of de slordige shots. Dat laatste is voor mij een reden om een film uit te zetten. Ik kan er niet naar kijken. Dan zoek ik toch een betere film. En daar zit ‘m nou juist de crux.

>>> Lees verder op De Stad Gorinchem

Wat maakt die ene film nou beter als je het hebt over bedrijfsfilms?

De kracht zit ‘m in ieder geval niet in je verhaal zo compleet mogelijk vertellen. No! Kill your darlings! Eén van mijn favoriete film quotes moet ik bekennen, waarvan mijn klanten moeten slikken als ik dat zeg. Een high-end camera doet het ‘m ook niet. Nou ja, een beetje dan.

Die hoge resolutie is natuurlijk wel mooi meegenomen en je kunt die kippenvel-shots maken. Maar uiteindelijk is het storytelling, hoe vertellen we je verhaal, welke invalshoek nemen we voor je bedrijf. In welke mood schieten we, voegen we een vleugje humor toe?

De gekte van de hoeveelheid films op YouTube maakt dat het bijna net zo belangrijk wordt dat je een goede thumbnail hebt. Ongelooflijk toch! Gevonden worden en bekeken willen worden in het videogeweld. Dat zijn de uitdagingen van deze tijd.

Maar wees niet bang; het is geen Mission Impossible. Film is zeg maar echt mijn ding en mijn film arsenaal is berekend op elke missie!

Op 17 september geef ik een online training over de ins en outs van video voor je bedrijf. Kijk je ook? Meld je aan op oc-g.nl.

Peter Sietsema, filmmaker uit Gorinchem ism Digitaal Ondernemers Netwerk OC-G

#ondernemerstips, #column, #DeStadGorinchem, #ondernemers, #netwerk, #BusinessToBusiness, #Crisis, #creativiteit, #kansen, #lockdown

Wees de eerste die reageert op "Film is zeg maar echt mijn ding"

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.