Gastheer Gemeente Gorinchem (150918)

Stadhuis Gorinchem
In gesprek met de Wethouder en WerkWaard

Ondernemers in gesprek met Wethouder en WerkWaard

Wethouder in gesprek met OndernemersIn de discussie met wethouder Freije en Bas van Peer van WerkWaard deden beiden verrassende toezeggingen. Belooft dit continuering van een open gesprek waarbij ondernemers en overheden met vereende krachten samenwerken aan een economisch steeds sterkere arbeidsregio Gorinchem?

Ondernemers van Open Coffee Gorinchem e.o. waren 18 september te gast bij de Gemeente Gorinchem. Naast netwerken, ontmoeten van bekende en onbekende ondernemers, hebben wethouder Hans Freije en Bas van Peer van WerkWaard de aanwezigen bijgepraat over actuele ontwikkelingen in arbeidsmarktregio Gorinchem.

De centrale vraag was “Hoe kunnen ondernemers, de overheid, het onderwijs en WerkWaard meer betekenen voor ondernemend Gorinchem e.o.

Wethouder Freije besprak de rol van de lokale overheid in combinatie met de rol van het onderwijs. Hoe sluit de behoefte van bedrijven aan op het aanbod en welke rol speelt de gemeente hierin. Hij nodigt ondernemers van harte uit om met elkaar na te denken over ideeën die economische groei kunnen bevorderen tijdens een speciaal daarvoor georganiseerde bijeenkomst van de arbeidsmarktregio Gorinchem op 30 november in Leerdam.DSF_3842

Bas van Peer geeft eerst aan dat WerkWaard een samenwerking is van de Avelingengroep, de Regionaal Sociale Dienst en Kredietbank A/V en en het UWV. Werkwaard heeft ondernemers veel te beiden. In geval, bijvoorbeeld van een re-integratie van iemand met afstand tot de arbeidsmarkt krijgt een ondernemer niet alleen een loonkosten compensatie, maar ondernemers worden in dat traject gecoacht en ontzorgd.

Open gesprek

In het open gesprek gaf de wethouder aan dat als een maatschappelijk initiatief wel interessant is om op te pakken, maar niet past binnen de huidige regelgeving, hij gaat proberen op welke manier het toch kan doorgaan. Ook is hij bereid interessante initiatieven steeds actief te willen ondersteunen.

Door te bekijken hoe je als organisatie mensen met afstand tot de arbeidsmarkt in dienst kunt nemen, ga je ontdekken dat je ook zelf het beste kunt worden ingezet op waar je goed in bent en waar je energie van krijgt. Zo ga je als ondernemers ontdekken dat het wellicht beter is om te sturen op wat wel kan dan alleen op wat moet.

 

Wees de eerste die reageert op "Gastheer Gemeente Gorinchem (150918)"

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.