Ondernemers AGV gast bij De Vijf Zinnen

GORINCHEM – Van dichtbij en ver weg zijn de ondernemers in grote getale gekomen naar het voormalige Theater De Nieuwe Doelen. Met nieuw ondernemerschap is het vrijwilligersbestuur aan de slag gegaan. Niet alleen de naam is gewijzigd in De Vijf Zinnen, maar ook de aankleding van het Cultureel Café is vernieuwd.

Jammer dat de nieuwe Burgemeester van Gorinchem niet aanwezig kon zijn, om samen met de ondernemers van Gorinchem, de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden te overdenken hoe Gorinchem Centrum voor Ondernemerschap in de Regio kan zijn.

In het vervolg zijn de ondernemers uit de Alblasserwaard van harte welkom om te netwerken in de omliggende OC’s. Dennis Lokerse die de Netwerkbijeenkomsten voor de OC Alblasserwaard organiseerde is vanwege de steeds drukkere werkzaamheden genoodzaakt om te stoppen. Ab Groothedde van het ondernemersnetwerk OC Gorinchem bedankt hem voor de jarenlange inzet.

Het Theater De Nieuwe Doelen stond, na de interim oplossing die de gemeente had gezocht bij een professionele partij, al weer even leeg. Vorig jaar heeft het vrijwilligersbestuur de handschoen opgepakt om in De Vijf Zinnen allerlei activiteiten te organiseren. Jisk Veenstra, vervolgt zijn verhaal met de uitleg dat het bestuur waarvan hij deel uitmaakt, bestaat uit vijf personen die hard aan het werk zijn gegaan om, binnen de huidige beperkte mogelijkheden en budgetten, de faciliteit optimaal te benutten. Het werk wordt vrijwel alleen door vrijwilligers verricht en het project duurt in ieder geval tot na de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Na de wisseling van de wacht in de Raad zal een besluit worden genomen over de locatie en gebouw van de Vijf Zinnen.

Naast ruime gelegenheid tot onderling netwerken, brainstormen de ondernemers over wat Gorinchem al biedt en welke faciliteiten nodig zijn om de vesting centrum voor ondernemerschap in de regio te laten zijn. Een van de voorbeelden die niets kost is, dat de winkeliers in de binnenstad, de bezoekers en ondernemers elkaar op straat steeds onderling groeten. Zo wordt het niet alleen veel gezelliger, maar kun je ook onverwachte ontmoetingen krijgen.

Per groep zijn ideeën aangereikt. Onderstaand kun je enkele daarvan vinden.

Hanna Esajas geeft een inkijkje in de komende bijeenkomsten van OC de Vijheerenlanden.

Tenslotte leidt Jisk de liefhebbers rond door het enorme complex en laat hij de vele mogelijkheden zien. De ondernemers kunnen terugzien op een opnieuw interessante netwerkbijeenkomst.

 

Bekijk hier de foto’s en flipovervellen:
Ondernemers Netwerken bij De Vijf Zinnen / Google Photos

Als je het zelf niet hebt, kun je in ieder geval het VERBINDEN faciliteren

Wees de eerste die reageert op "Ondernemers AGV gast bij De Vijf Zinnen"

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.