Ondernemers ervaar de Kracht van DELEN bij de ULO

sgarpeeriscoop2.jpg Kunstcentrum Toom / Theater Peeriscoop in de Boerenstraat

GORINCHEM – Op 15 januari biedt Gastbedrijf ULO – Centrum voor Cultuur, Ondernemen en Maatschappij, Ondernemers tijdens deze eerste netwerk bijeenkomst in het nieuwe jaar een kijkje in de toekomst van innovatief en creatief samenwerken.

Het gebouw waar voorheen een middelbare school en later kunstcentrum Toon was gevestigd, opent haar deuren voor Ondernemers die de creatieve kracht van het delen aan den lijve willen ervaren.

Vanaf 09.00 u staan de deuren wijd open en de koffie klaar voor alle ondernemers van Gorinchem en wijde omgeving. Deze morgen is er veel ruimte om te netwerken. Verder gaan we het bijzondere karakter van de nieuwe ULO beleven. (Creatieve) ondernemers en maatschappelijk betrokkenen delen hier niet alleen ruimten, maar bundelen in de ULO ook hun kennis en ervaring. We gaan het die morgen allemaal meemaken. Kom ook, meld je aan en neem vooral ook andere ondernemers mee. Op 15 januari ervaar je de inspirerende toekomst en nieuwe vormen van samenwerken zoals co-creatie, design-thinking, visueel denken, social engineering. Een voorbeeld hoe ondernemend Gorinchem samen nog veel meer kan bereiken. Een belofte voor een mooi en nieuw jaar.

Programma

9.00 u Ontvangst en Netwerken

9.35 u Welkom en mededelingen

9.40 u Delen van Ruimte en Kennis’’ Presentatie ULO over de toegevoegde waarde van gedeeld ruimte gebruik in een netwerkmaatschappij – door ir. Anne Duizer, architect en schoolhoofd der ULO

9.55 u     Rondleiding door de ULO met korte workshops bij de diverse bedrijven en culturele en maatschappelijke instellingen in de ULO en een kennismaking met ‘design-thinking’

11.00 Netwerken tot 12.00 u

Locatie

Zusterstraat 31, 4201 EK te Gorinchem

 

Over ULO

Het gebouw de ULO is in 1938 gebouwd. Na een rijke historie van verschillende scholen (Uitgebreid Lager Onderwijs, Da Costa Mavo) was het pand in de jaren in gebruik als cultuur- en muziekschool. Door het vervallen van gemeentelijke subsidies was het echter niet langer haalbaar om deze vormen van educatie vanuit deze locatie te verzorgen.

Dit prachtige gebouw en zeker ook haar gebruikers verdienden anders. Gorinchem heeft in haar binnenstad een plek nodig voor Cultuureducatie. Uit die gedachte is de ULO ontstaan, het centrum voor Cultuur, Ondernemen en Maatschappij. Vanaf september 2014 is daarmee een start gemaakt met als doel een plek in de binnenstad van Gorinchem te creëren voor ontmoeten, delen en uitwisselen. Naast de creatieve kruisbestuiving die dit tot gevolg heeft, wordt het pand optimaler bezet dan voorheen. Door commerciële verhuur vergaderzalen en kleine kantoren, is het mogelijk de culturele bestemming tegen betaalbare tarieven te kunnen aanbieden. Partijen die cultuureducatie verzorgen, kunnen hiervoor een ruimte huren die alleen betaald wordt voor de duur van het gebruik. Geen onnodige overhead die een pand snel te duur maakt.

Vanaf de start kunnen we inmiddels op een toenemend aantal bezoekers rekenen. De Cultuurfabriek maakt gebruik van onze ruimtes en ook partijen als Syndion, Theatergroep Manteau, muziekschool en muziekpunt Gorinchem, diverse zelfstandige coaches, yogaleraressen maken met grote regelmaat gebruik van onze ruimten. Daarnaast worden de vergaderzalen door bedrijven gebruikt die graag midden in het land afspreken. De gunstige ligging van Gorinchem, de goedkope parkeergarage en de prachtige binnenstad zijn prima ingrediënten voor zakelijke ontmoetingen.

Kom je ook?

Meld je aan en reserveer hier je gratis toegangsbewijs. Je kunt ook andere ondernemers uitnodigen voor de netwerkbijeenkomst.

Wil je ook eens gastheer zijn of heb je een vraag? Neem contact op via info@oc-g.nl.

Wees de eerste die reageert op "Ondernemers ervaar de Kracht van DELEN bij de ULO"

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.