Rabobank pitcht ‘Pitch & Go’ voor Open Coffee (verslag)

Pitch bij Rabobank

Daniel Seesink (Bewust Zoo!)

GORINCHEM – 18 maart 2016 – Rabobank Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. Wederom was Rabobank, ditmaal in de persoon van adviseur Robin Versluijs, een uitstekende gastheer voor de deelnemers aan Open Coffee Gorinchem. En daar hadden ze een hele goede reden voor. Rabobank AV lanceerde namelijk hun nieuwe concept ‘Pitch & Go’ voor zakelijke klanten die financiering
tot €500.000,- zoeken. Bij ‘Pitch & Go’ weet je in drie stappen waar je aan toe bent wanneer je financiering nodig hebt. Maar wat zijn die stappen dan? De eerste is het (online) indienen van de financieringsaanvraag, de tweede is het presenteren van je bedrijfsplan voor de ‘jury’ (de pitch) en de laatste stap is het directe oordeel van de ‘jury’ (de ‘go or no go’). Rabobank hoopt op deze manier het verlenen van financiering aan kleine en middelgrote ondernemers aantrekkelijker te maken.

Uitdagingen

Aangezien elke ondernemer op welke manier dan ook voor uitdagingen staat, werd in het tweede deel van deze ochtend in groepen gesproken over de persoonlijke en/of zakelijke uitdagingen waarvoor we staan. Mede door de grote opkomst was het een gezellig geroezemoes. De uitdagingen gingen van links naar rechts over de tafel (en soms weer terug). Een aantal uitdagingen die op de flip-overs werden achtergelaten waren: acquisitie plegen, Pitch & Go succesvol laten worden, hoe introduceer je een nieuwe dienst of product zo effectief mogelijk, hoe creëer je naamsbekendheid en hoe breng je op de juiste manier focus aan in je bedrijfsactiviteiten? Daaraan gekoppeld: hoe maak je (de juiste) keuzes en hoe word je als persoon en bedrijf sterker in je positie? Wellicht dat in een van de volgende Open Coffees het antwoord op deze vragen nog eens gegeven gaat worden. De conclusie van Ab Groothedde (GO Bedrijfsadvies en organisator van Open Coffee Gorinchem) was in ieder geval dat er vele uitdagingen kleven aan het ondernemersbestaan en dat een van de manieren om deze uitdagingen succesvol aan te gaan is door samen te werken met ondernemers die gespecialiseerd zijn in dat ene stukje waar je zelf nou net iets minder goed in bent.

Afscheid

Met deze editie van Open Coffee Gorinchem nemen twee leden van het KernTeam afscheid. Dit zijn Gert Jan Struik (Struik Accountants en Belastingadviseurs) en Brigitte van den Broek (MMX Design). Zij zijn in de gelukkig omstandigheid dat hun groeiende bedrijven zoveel tijd vragen dat zij de werkzaamheden voor Open Coffee hiermee niet meer kunnen combineren. Ab Groothedde doet een beroep op een ieder die zich wil inzetten voor Open Coffee om zich bij hem aan te sluiten in het kernteam.

Volgende bijeenkomsten

De agenda laat zien dat Open Coffee Gorinchem op 17 juni neerstrijkt op de ponten van Riveer. Op 20 april zijn we op uitnodiging van Fenexpo te gast op het Seminar van Guido Thijs het Fenexpo Paviljoen en de beurs. Noteer deze data alvast in je agenda.

Het volgende seizoen zijn weer te gast bij verschillende bedrijven in Gorinchem. Hoogstwaarschijnlijk ook bij de Kringloopwinkel op Papland. De heer Van Duin zal ons daar welkom heten om een kijkje achter de schermen van het bedrijf in tweede- en derdehands kleding, huisraad, boeken, DVD’s, CD’s en speelgoed te komen nemen.

Foto’s: Peter Sietsema (tevens maker van de commercial over Pitch & Go)

https://goo.gl/photos/S6NkPe4Y8BYpMhm57

Wees de eerste die reageert op "Rabobank pitcht ‘Pitch & Go’ voor Open Coffee (verslag)"

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.