Risico’s, Bewustzijn en Creatie van Waarde

DALEM 15 maart 2018 – Gastbedrijf Van Ekeren/ Van Ekeren Kuiper/ Boveko ontving de ondernemers van het Ondernemers Netwerk OC-G gastvrij met niet alleen kennis en ervaring, maar was er ook uitgebreid aandacht voor de inwendige mens. Onder het genot van een uitgebreid buffet kwamen de netwerkgesprekken tijdens de inloop al snel los. Enerverende en inspirerende gesprekken ontstonden bijvoorbeeld over energiebesparing op micro- en macroniveau.  

De organisator van het Ondernemers Netwerk OC-G, Ab Groothedde verwelkomt de aanwezigen en bedankt de gastbedrijven en in het bijzonder Jenno van Ekeren, directeur van voornoemde bedrijven voor de geweldige ontvangst. Met passie vertelt Jenno over het ontstaan en de ontwikkeling van de drie bedrijven. Zijn strategie is steeds betrekken van jonge ondernemers het bij onderdelen van zijn business.

Trots vertelt de oprichter, die in 1996 met zijn bedrijf begon en wat de basis legde voor de huidige ondernemingen, dat de huidige bedrijven waren genomineerd in de categorie Grootzakelijk en MKB. Een mooie tweede plaats viel hen ten deel.

Na de presentatie van onderstaande video, die ook voor Business Event Gorinchem op 27 november 2017 is vertoond, krijgt Levente Kalmar, verzekeringsadviseur bedrijven bij Boveko, het woord.

Aan de hand van een Prezi presentatie brengt Levente overzichtelijk de risico’s die ondernemers lopen in beeld. Hij maakt de aanwezigen bewust van het risico van arbeidsongeschiktheid en de mogelijkheden om deze risico’s door middel van een verzekering af te dekken. In veel gevallen blijkt het onderbrengen van het risico bij de UWV duurder te zijn dan het risico onder te brengen bij een verzekeraar.

In de interactie met de aanwezigen kwam naar voren dat een aantal ondernemers een arbeidsongeschiktheidsverzekering te duur vinden. Levente vertelde echter dat er aan verschillende “knoppen gedraaid” kan worden. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering behoort op maat te worden gemaakt. De van belang zijn variabelen bestaan uit: het aantal wachtdagen, de looptijd van de verzekering, de uitkering gebaseerd op het uitgeoefende beroep of een uitkering op basis van de krachten en bekwaamheden van de verzekerde en het verzekerde bedrag.

“Wij besteden,” geeft Lavente vol vuur aan, “veel aandacht het voortraject en ook aan de nazorg. Elk jaar controleren wij of de verzekering voor onze klanten goedkoper en tegen gelijke of betere voorwaarden kan worden afgesloten”.

Na de presentatie bleek dat de aanwezigen aan het denken waren gezet over risico’s en de afdekking daarvan. Bewustwording en waardecreatie is zeker gecreëerd. Van bewust onbekwaam naar bewust bekwaam.

Het slotakkoord was voor Jenno van Ekeren en Ab Groothedde. Zij bedankten de aanwezigen voor hun komst, aanwezigheid  en inbreng.

 

 

 

Bekijk de foto’s op:

Wees de eerste die reageert op "Risico’s, Bewustzijn en Creatie van Waarde"

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.