Stadsbrouwerij Dukes

Stadsbrouwerij Dukes

Oud ambacht in ere hersteld

GORINCHEM – 19 april 2023 – Op de plek waar Ondernemersnetwerk OC-G een nieuw begin kreeg, streek een groep ondernemers op deze zonnige woensdagmorgen neer. Stadsbrouwerij Dukes was het toneel van de netwerkbijeenkomst waar verschillende ondernemers elkaar ontmoetten en ervaringen met elkaar uitwisselden. 

Ruim 25 ondernemers uit Gorinchem, de Alblasserwaard, Vijfheerenlanden, West Betuwe, Altena en zelfs daarbuiten wilden graag een kijkje nemen in de stadsbrouwerij. Na een eerste ronde koffie en thee – die tijdens deze bijeenkomsten altijd kosteloos worden geschonken – en de eerste gesprekken, nam Ab Groothedde het woord om de bezoekers welkom te heten en de nieuwe gasten te vertellen over de opzet van het netwerk. De locatie leende zich er uitstekend voor om ook iets te vertellen over de tijd dat het netwerk het allereerste begin van het netwerk, dat in 2012 door Han de Open Coffee Gorinchem heeft geleid tot de organisatie in 2014 door Ab werd omgetoverd tot de netwerkbijeenkomsten die het nu zijn. Daarbij daagde Ab de mensen uit om met onmogelijke ideeën te komen, zodat we samen de schouders eronder kunnen zetten en het ogenschijnlijk onmogelijke, toch kan worden bereikt. 

Vervolgens droeg hij het spreekwoordelijke stokje over aan Han Berendsen. Han vertelde over het sportcafé, de terugloop van animo voor ‘de derde helft’ en het plan om van het sportcafé weer een bruisende horecagelegenheid te maken. Een bruine kroeg, dat was het plan. Terwijl Han vertelt, zigzagt een leverancier met diepgevroren friet op een steekwagen tussen de aanwezigen door. “Je ziet, we zetten niet alleen in op bier, maar hebben hierachter ook een cafetaria om de buurt te voorzien van friet en snacks”, lacht Han.

Het liefst brouwden Han en zijn compagnon zelf het bier, zoals dat tachtig jaar eerder in Gorinchem nog gebeurde, maar de vergunningaanvraag en vooral de afwijzing daarvan, gooide roet in het eten. Na gesprekken op het gemeentehuis, kwam het uiteindelijk toch nog goed en inmiddels is Dukes een brouwerij die ruim 12.000 liter bier per jaar brouwt, verdeeld over tien verschillende bieren. 

Na het inspirerende verhaal van Han konden de aanwezige ondernemers nader kennismaken. Ab moedigde hen daarbij aan om vooral ook contacten te leggen met nog onbekende mensen. Daarbij sprak hij de hoop uit dat iedere ondernemer een aantal andere ondernemers zou uitnodigen voor de volgende bijeenkomst, zodat het netwerk zich op een natuurlijke manier uitbreidt.

Foto’s van de netwerkbijeenkomst met dank aan Leo Lanser en Ab Groothedde

Stadsbrouwerij Dukes
De foto’s zijn gemaakt door Leo Lanser, Rudy Breddels en Ab Groothedde

Zegt het voort

Ondernemers Verbinden is de Uitdaging.

Laten we samenwerken, elkaar helpen, en sprankelend inspireren om deze regio nog sterker maken.
Zegt het voort, zegt het voort.

Aanmelden

Abonneren voor het ontvangen van een uitnodiging voor de bijeenkomsten?

Voor de ontmoeting bij Tredion en ook het vervolg op de Dag van de Ondernemer bij Van der Valk Hotel Gorinchem is aanmelden al mogelijk door te klikken op onderstaande knop.

Doneren

Het Ondernemers Netwerk OC-G vraagt geen contributie om aanwezig te kunnen zijn. Meestal kost zelfs de koffie niets. Maar dat betekent niet dat wij als organisatie geen kosten hebben.

Waardeer jij de bijeenkomsten van het Ondernemers Netwerk OC-G? Zorg dat de organisator niet alle kosten en inspanningen zelf hoeft te dragen. Op bezoekes en Gastorganisaties doen wij een beroep om hun waardering te laten blijken met een eenmalige of periodieke gift.

Wil je het werk van het Ondernemers Netwerk OC-G steunen? Maak je gift over naar:
NL96 KNAB 0507 6218 75 ten name van Ondernemers Netwerk OC-G.

of

Klik op onderstaande knop en draag naar vermogen bij.

 

Wil je liever een BTW factuur?
Stuur een e-mail met het verzoek en bedrag naar info@oc-g.nl.

Ontvang je liever een factuur met BTW?
Stuur dan een e-mail naar info @ oc-g.nl, met het bedrad wat je ex BTW wilt doneren.

Voor grotere bedragen bieden we ook mogelijkheden voor een advertorial, naam-vermelding op oc-g.nl en een logo in de uitnodigingen.

Wees de eerste die reageert op "Stadsbrouwerij Dukes"

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.