Column OCG: Kracht van Oude Ambachten

draaien

Ontdek de kracht van oude ambachten voor jouw bedrijf

GORINCHEM – Als ondernemer wil je vernieuwen en je productaanbod versterken. Wat als we je vertellen dat oude ambachten je inspiratie bieden om dit te bereiken? Ze hebben een verhaal en nostalgische waarde. Vaak zijn ze ook duurzamer en van hogere kwaliteit dan massaproductie.

>>> Lees verder op De Stad Gorinchem

Inspiratiebron

Hoe ontdek je welke ambachten bij jouw bedrijf passen? Ga op zoek naar oude ambachten die aansluiten bij je huidige productaanbod of bedrijfsmissie. Denk bijvoorbeeld aan meubels, textiel, glaswerk of keramiek – er zijn talloze ambachten die nog steeds relevant zijn en die je kunt integreren in je productaanbod.

Samenwerken

Je kunt oude ambachten ook integreren door samen te werken met ambachtslieden. Vraag een lokale pottenbakker om in jouw bedrijf keramieken vazen te maken, of schakel een meubelmaker in om unieke stoelen te ontwerpen. Je verrijkt zo niet alleen je productaanbod, maar steunt ook de ambachtelijke gemeenschap.

Educatie

Het is ook leuk om oude ambachten te integreren in de educatie van je klanten. Organiseer workshops waarbij klanten kunnen leren hoe ze bijvoorbeeld zelf bier kunnen maken. Door educatie vergroot je de waardering en betrokkenheid bij je bedrijf.

Versterken

Kortom, oude ambachten bieden een waardevolle inspiratiebron voor ondernemers die hun productaanbod willen versterken en hun bedrijf willen onderscheiden van de rest. Ontdek welke bij jouw bedrijf passen, werk samen met ambachtslieden en bied educatie aan je klanten. Zo creëer je niet alleen unieke producten, maar ook een verhaal dat je bedrijf onderscheidt van de massa.

Direct in praktijk

Wil jij jouw ervaringen delen en daarmee andere ondernemers helpen?

WOENSDAGmorgen 19 april om 09.30 u zijn ondernemers gast bij Stadsbrouwerij Dukes. Kom je ook? Aanmelden via oc-g.nl.

Ondernemers Netwerk OC-G.nl
Ab GrootheddeGO empowerZ

#ondernemerstips, #column, #DeStadGorinchem, #ondernemers, #netwerk, #BusinessToBusiness, #Crisis, #creativiteit, #kansen, #Verkiezingen, #Gemeenteraad, #Lijsttrekkers

Wees de eerste die reageert op "Column OCG: Kracht van Oude Ambachten"

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.