Gast bij Stadsbrouwerij Dukes

Dukes - bier

Oud Ambacht: Nieuwe Kansen

GORINCHEM – Woensdagmorgen 19 april staan de deuren van Stadsbrouwerij Dukes open voor ondernemers om onderling te netwerken. Ook het verhaal van gastheer Han Berendsen is interessant en inspirerend. Hoe hij een eeuwenoude traditie voor Gorinchem weer in ere heeft hersteld.

Na ruim 80 jaar zijn Han Berendsen en Robert Links zich gaan verdiepen in de historie en het brouwen van bier. Het resultaat is dat Gorinchem niet alleen de mooiste vestingstad van Nederland is, maar dat de stad met een rijke bier historie inmiddels ook weer een stadsbrouwerij herbergt, waar mooie en heerlijk bieren worden gebrouwen.

Netwerken in een omgeving waar dit oude ambacht in ere is hersteld, ontstaan ongetwijfeld ook mooie ideeën waar iedere ondernemer zijn voordeel mee kan doen. Een mooie gelegenheid om oude contacten te verstevigen en nieuwe te ontmoeten. Kom jij ook?

Voor wie?

Ondernemers en vertegenwoordigers van Organisaties, Winkeliers, Horeca Ondernemers en Bedrijven uit Gorinchem, de Alblasserwaard, Vijfheerenlanden, West Betuwe en verre omstreken zijn van harte welkom om te netwerken om elkaar en de gastvrijheid van de gastorganisatie zelf te ervaren.

Kom je ook?

Meld je aan en reserveer hier je gratis toegangsbewijs.

Nodig ook zelf andere ondernemers uit. Ook zij moeten zich aanmelden voor een gratis toegang.

Programma

09.30 uur Inloop en Netwerken

10.00 uur Welkom door Ab Groothedde

10.05 uur Han Berendsen over de Stadsbrouwerij.

Aansluitend kunnen we met elkaar nadenken hoe we onze business eenvoudig kunnen verbreden, zodat je in woelige tijden steviger kunt blijven staan.

10.45 uur Netwerken

12.00 uur Uiterlijk einde

Locatie

Dokter H.B. Wiardi Beckmanplein 60, 4207 NC Gorinchem

Terugkijken?

Vorige bijeenkomsten kun je hier terugkijken.

Gastorganisatie zijn?

Ben jij ook an enthousiast geworden? Kom ook en ervaar het zelf.

Wil je ook eens gastorganisatie zijn of heb je een vraag?
Neem contact op via info@oc-g.nl of het contact formulier.

Stadsbrouwerij Dukes

Nog niet zo heel lang geleden was Gorinchem een echte bierstad: nog tot 1933 is er in Gorinchem bier gebrouwen. Al in de Middeleeuwen zijn er Gorcumse brouwers bekend, die onder andere het bier leverden voor de soldaten die in de Arkelse oorlogen vochten. De bieraccijns was een belangrijke inkomstenbron voor het stadsbestuur. In de zeventiende eeuw waren er maar liefst zo’n 23 verschillende brouwerijen.

Stadsbrouwerij Dukes

In de negentiende eeuw raakten de drie overgebleven bierbrouwerijen, De Kraan (Nieuwstad), De Drie Snoeken (Bornsteeg) en Het Kruis (Melkheul), in één hand: die van de compagnons Eijckmans en Van Renesse. Zij brouwden niet alleen de typisch Nederlandse soorten princesse- en gerstebier, maar ook een Gorinchemsche Ale, faro, Gentse Uitzet en zelfs India Pale Ale. Daarbij gebruikten ze niet alleen Vlaamse, maar ook Amerikaanse hop. Een ander opvallend bier was het Minnebier, dat speciaal bestemd was voor borstvoedende vrouwen, maar die ook werd aanbevolen voor ‘lijdenden aan Bloedarmoede, Zwakken en Herstellenden’.

Na ruim 80 jaar werd het hoog tijd dat Gorinchem weer een eigen Stadsbrouwerij zou krijgen. Het echte ‘bier’ maakt een opmars in Nederland en in een stad als Gorinchem met een rijke bierhistorie mag een stadsbrouwerij niet ontbreken. Met deze gedachte in ons achterhoofd zijn wij, Han Berendsen en Robert Links, ons gaan verdiepen in het brouwen en de historie. Met uiteindelijk resultaat dat er weer bier gebrouwen wordt in Gorinchem. Ondertussen is de Stadsbrouwerij een feit en hebben we diverse bieren op tap en op fles. Deze heerlijke lokale bieren kunnen allemaal geproefd worden in Stadsbrouwerij Dukes. Maar nog beter bezoek je onze Stadsbrouwerij om ons aanbod te ontdekken en te komen genieten van onze bieren.

Ben jij ook an enthousiast geworden?
Kom ook en ervaar het zelf.

Wie Waar Wanneer?

WaarStadsbrouwerij Dukes
DatumWoensdagmorgen 19 april 2023
TijdenInloop vanaf 09.30 u – uiterlijk 12.00 u
LocatieDokter H.B. Wiardi Beckmanplein 60, 4207 NC Gorinchem
  
Thema‘Oud Ambacht: Nieuwe Kansen!’

Doneren

Het Ondernemers Netwerk OC-G vraagt geen contributie om aanwezig te kunnen zijn. Meestal kost zelfs de koffie niets. Maar dat betekent niet dat wij als organisatie geen kosten hebben.

Waardeer jij de bijeenkomsten van het Ondernemers Netwerk OC-G? Zorg dat de organisator niet alle kosten en inspanningen zelf hoeft te dragen. Op bezoekes en Gastorganisaties doen wij een beroep om hun waardering te laten blijken met een eenmalige of periodieke gift.

Wil je het werk van het Ondernemers Netwerk OC-G steunen? Maak je gift over naar:
NL96 KNAB 0507 6218 75 ten name van Ondernemers Netwerk OC-G.

of

Klik op onderstaande knop en draag naar vermogen bij.

 

Wil je liever een BTW factuur?
Stuur een e-mail met het verzoek en bedrag naar info@oc-g.nl.

Ontvang je liever een factuur met BTW?
Stuur dan een e-mail naar info @ oc-g.nl, met het bedrad wat je ex BTW wilt doneren.

Voor grotere bedragen bieden we ook mogelijkheden voor een advertorial, naam-vermelding op oc-g.nl en een logo in de uitnodigingen.

Wees de eerste die reageert op "Gast bij Stadsbrouwerij Dukes"

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.