Ondernemers Gast bij Da Vinci College

Hoe kunnen Onderwijs en Bedrijfsleven nog beter samenwerken?

GORINCHEM – Op 15 februari is er weer een gezamenlijke ondernemersnetwerkbijeenkomst van het Ondernemers Netwerk OC-G en Open Coffee Vijfheerenlanden bij gastorganisatie Da Vinci College in Gorinchem. 

Ondernemers uit Gorinchem, de Alblasserwaard, Vijfheerenlanden en verre omstreken zijn van harte welkom om onderling te netwerken en kennis te nemen van de belangrijke plaats die het Da Vinci College inneemt in de beroepsopleiding en voorbereiding op het bedrijfsleven van vakmensen.

Heb jij een advies?

Met elkaar denken we na over hoe onderwijs en bedrijfsleven kansen nog beter kan benutten. Ongetwijfeld hebben gezamenlijke ondernemers daarvoor geweldige ideeën voor een concrete invulling.

Programma

09.00 u Inloop en Netwerken
09.35 u Welkom – Wat gaan we doen?

09.40 u Presentatie over het Da Vinci College – Toelichting op behoeften van Bedrijfskunde

10.10 u Verdiepend kennismaken door geven van advies over:
Hoe kunnen Onderwijs en Bedrijfsleven kansen nog beter te benutten?

11.00 u Netwerken
11.30 u Voor de liefhebbers: Rondleiding en/of Netwerken
12.00 u Einde van de bijeenkomst

Locatie

Mollenburgseweg 82, 4205 NB Gorinchem

Kom je ook?

Meld je aan via hier en reserveer je gratis toegangsbewijs. Je mag ook andere ondernemers uitnodigen voor de netwerkbijeenkomst. Ook zij dienen zich via op Eventbrite  aan te melden en een gratis toegangsbewijs reserveren.

Wil je ook eens gastheer zijn of heb je een vraag? Neem contact op via info@oc-g.nl.

Da Vinci College: Beroepsopleiding in Gorinchem

Het Da Vinci College is een MBO opleiding waar een breed pallet aan uitstroom mogelijk is. Ook is er een start gemaakt met een HBO ICT opleiding. Met de ingebruikname van het huidige gebouw is in 2001, zijn diverse MBO opleidingen hierheen gegaan.

De MBO opleidingen bestaan in grote lijnen uit:  Kappers; Beveiliging; ICT; Smart Technology; Welzijn (Onderwijsassistent; Pedagogisch werk; Maatschappelijke zorg; Verzorgende; Verplegende; Dienstverlening); Zakelijke dienstverlening;  Commercie; Bedrijfskunde; Detailhandel; Entree; Art & Design; Mobiliteit. 

Binnen het MBO zijn er BOL en BBL opleidingen. De BBL studenten hebben een baan en komen voor 1 of 2 dagen terug naar school om gekwalificeerd te raken. De BOL studenten gaan 3 tot 5 dagen naar school. Zij lopen daarnaast stage bij bedrijven. De stage (BPV = Beroepspraktijkvorming) is per opleiding anders ingedeeld. Er zijn opleidingen waar men 2 dagen BPV doet en 3 dagen les heeft; bij andere opleidingen is er een half jaar les en daarna een half jaar BPV.

Naast theorielessen worden ook nog lessen geven met een meer praktijkgericht gehalte. Dat is per opleiding verschillend, omdat niet alles 
op school te oefenen valt.

Er zijn naast de BPV en het nabootsen van de praktijk op school ook nog projecten. De projecten zijn kortlopende/eenmalige activiteiten die studenten bij en met een opdrachtgever uitvoeren. De bedrijven / verenigingen/stichtingen kunnen hiervoor de school benaderen, maar ook kunnen de opleidingen de bedrijven/verenigingen/stichtingen vragen om een project bij hen uit te voeren.

Heeft u interesse in of wilt u in gesprek komen met de school, dan kan dat via het projectbureau, dat de zaken coördineert (avantiggelen@davinci.nl).

Wie Waar Wanneer?

WaarDa Vinci College
Datum15 februari 2019
Tijden09.00 – 12.00 u
LocatieMollenburgseweg 82, 4205 NB Gorinchem
  
ThemaDag van de Ondernemer. Onderlinge meerwaarde Onderwijs Bedrijfsleven.

Waardeer

Is het Ondernemers Netwerk OC-G jou (g)een kop koffie waard?
Klik voor steun op onderstaande knop.

 

Wil je liever een BTW factuur?
Stuur een e-mail met het verzoek en bedrag naar info@oc-g.nl.

Wees de eerste die reageert op "Ondernemers Gast bij Da Vinci College"

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.