Gast bij Theater ’t Pand: Netwerken en College Storytelling

Theater 't Pand

College Storytelling in Theater ’t Pand

GORINCHEM – Op vrijdagmorgen 14 december netwerken de ondernemers van het Ondernemers Netwerk OC-G bij Theater ’t Pand. Tijdens deze bijzondere bijeenkomst geeft Roy GrĂŒnewald een college Storytelling.

 

‘Ikea, Roodkapje en de ondergang van de Titanic’Roy GrĂŒnewald Special Concepts

STORYTELLING
of
DE OERKRACHT VAN ‘HET VERHAAL’
door Roy GrĂŒnewald, storytelling expert

Tijdens het ondernemersnetwerk OC-G op 14 december in Theater ’t Pand geeft storytelling expert Roy GrĂŒnewald een inspirerend college over de oerkracht van ‘Het Verhaal’. Voor het ondernemerspubliek toegespitst op marketing en bedrijfsverhalen.

De consument kan nog zo irrationeel of grilling zijn, voor Ă©Ă©n ding is iedereen gevoelig: een briljant ‘Verhaal’. Klanten kopen niet op basis van feiten, maar worden verleid door de oerkracht van het (verkoop) verhaal. Niet alleen producten vertellen verhalen, ook je bedrijf heeft iets te vertellen. De vraag is nu: wat IS een goed ‘Verhaal’? En waarom worden sommige verhalen beter onthouden dan andere?

Storytelling is zo oud als de mensheid, maar pas sinds begin deze eeuw is wetenschappelijk onderzocht hoe verhalen werken in ons brein. Als je dat ‘geheim’ kent, dan weet je hoe je als verteller die oerkrachten zodanig kunt toepassen dat je publiek, je doelgroep, je boodschap altijd zal onthouden.
Met eeuwenoude technieken uit de creatieve storytelling is de z.g. strategische storytelling voortgekomen. Sinds kort is dit een steeds belangrijker instrument in marketing, branding, verkoop en public relations.

Roy GrĂŒnewald heeft een achtergrond als theatermaker, vertelacteur en conceptontwikkelaar. Is AD columnist, geeft inspirerende colleges en workshops op diverse hogescholen en adviseert bedrijven op het gebied van strategische storytelling.

‘
Roy legt niet uit, hij vertelt
’

 

Programma

09.00 u Inloop en Netwerken
09.35 u Welkom – Wat gaan we doen?
09.40 u Gastheer Ferdinand Biesheuvel geeft achtergrond informatie over Theater ’t Pand
10.00 u College Storytelling door Roy GrĂŒnewald
11.00 u Netwerken
11.30 u Voor de liefhebbers: Korte rondleiding en/of Netwerken
12.00 u Einde van de bijeenkomst

 

Locatie

Meld je aan reserveer je gratis toegangsbewijs. Je mag ook andere ondernemers uitnodigen  voor de netwerkbijeenkomst. Zij dienen zich ook via oc-g.nl aan te melden voor het reserveren van een gratis toegangsbewijs.

Wil je ook eens gastheer zijn of heb je een vraag? Neem contact op via info@oc-g.nl.

 

Theater ’t Pand

Theater t Pand  Theater ’t Pand is gevestigd in een monumentaal pand aan de Korenbeurs in Gorcum. In het verleden werd de Korenbeurs afgesloten door een fraai smeedijzeren hek. Nadat het gebouw zijn functie als beurs voor granen verloor, heeft het verschillende andere bestemmingen gehad. EĂ©n daarvan was gemeentelijk slachthuis. In 1990 begonnen Ferdinand en Gemma Biesheuvel hun droom om een eigen theater op te zetten. Met een enorme inzet en de hulp van familie, vrienden en kennissen werd van het oude pand aan de Korenbeurs een fantastisch vestzaktheater gemaakt.

In de loop der jaren is Theater ’t Pand uitgegroeid tot een bekend podium, waar aanstormend theatertalent zijn of haar eerste stappen op de planken zet. Plien & Bianca, Ernesto & Marcelino, Niet Schieten, Schudden, Richard Groenendijk, Arie Koomen, Silvester Zwanenveld, Mark van de Veerdonk, Onno Innemee, Jaap Mulder, Eric van Sauers, Rob Urgert, zij en vele anderen traden op in ’t Pand met hun eerste voorstelling. Om er daarna nog vaak terug te komen met hun try-outs en te genieten van de unieke sfeer.

De georganiseerde rommeligheid, de doe-maar-gewoon of juist zo-gek-mogelijk mentaliteit, de potsierlijke, maar oergezellige foyer met zijn vreemde prullen en de knusse zaal zijn beroemd. De ‘nazit’ in de foyer van ’t Pand is bijna berucht. Maar al te vaak gaan de artiesten daar spontaan met het publiek aan de slag tot in de kleine uurtjes. De pianoklep gaat dan weer open, er wordt gezongen en gedanst, nieuwe grappen ontstaan en iedereen kan meedoen. Het Pandpubliek mag gerekend worden tot het beste en leukste theaterpubliek van Nederland!

Achter de bric-Ă -brac sfeer van ’t Pand schuilt een goed georganiseerde theatermachine. Pandjesbaas Ferdinand Biesheuvel en een groot aantal vrijwilligers houden het theater uiterst professioneel draaiend. Dat moet ook wel, gezien het grote aantal voorstellingen dat in ’t Pand wordt gegeven. Daarnaast zijn ook de technische voorzieningen zoals de licht- en geluidsset in ’t Pand up-to-date. Theater ’t Pand staat dus ook voor ’tot in de puntjes geregeld’.

Wie Waar Wanneer?

Waar Theater ’t Pand
Datum 14 december 2018
Tijden 09.00 – 12.00 u
Locatie Korenbeurs 3-5, 4201 XD Gorinchem
Thema College Storytelling door Roy GrĂŒnewald

 

Waardeer

Is het Ondernemers Netwerk OC-G jou (g)een kop koffie waard?
Klik voor steun op onderstaande knop.

Wil je liever een BTW factuur?
Stuur een e-mail met het verzoek en bedrag naar info@oc-g.nl.

 

 

 

 

 

Wees de eerste die reageert op "Gast bij Theater ’t Pand: Netwerken en College Storytelling"

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.