Jezus Leeft wil meer koopzondagen

GORINCHEM – Voor het verkiezingsdebat van het Ondernemers Netwerk OC-G van vrijdagmorgen mochten de elf lijsttrekkers reageren op een drietal vragen. Daarbij werd gevraagd om terug te kijken op de voorbije vier jaar en ook om vooruit te kijken. Zomaar enkele opmerkelijke punten uit de reacties van de fracties op de stellingen.

>>> Lees verder op De Stad Gorinchem

De partij Jezus Leeft kan niet terugkijken op wat ze heeft bereikt, maar doet wel enkele opmerkelijke uitspraken over haar plannen. Zo wil ze meer koopzondagen. ,,Jezus heeft nooit gezegd de eerste dag van de week niet te mogen werken”, zo schrijft lijsttrekker Wim de Visser. Ook stelt zijn partij voor om op de reclamezuilen langs de A15 en A27 uitspraken van Jezus te plaatsen plus de groeten uit Gorinchem. Dit met als doel om de toeristische sector te stimuleren. De plannen voor meer koopzondagen van Jezus Leeft staan haaks op het standpunt van CU/SGP. Die partij pleit juist voor het aansturen op vermindering van de koopzondagen. ,,Ideaal is als de zondag een collectief rustmoment is in onze economie”, zo schrijft zij in reactie op de vragen. Jezus Leeft vindt in Stadsbelang wel een bondgenoot aangaande de winkeltijden, ook zij kiest voor verruiming. De partij wil dat ondernemers zelf mogen bepalen wanneer ze opengaan. Ook Gorcum Actief pleit voor verruiming van de winkeltijden. 

TUINKABOUTERNIVEAU Wat Gorcum Actief bedoelt met de zinsnede ‘Het realiseren van een actiegericht toiletbeleid’ blijft een beetje vaag. Het CDA noemt als concreet plan voor de toekomst een ondernemersfonds. Democraten Gorinchem komt met de Terrassen-tip; daarmee bedoelen ze een flexpool van horecapersoneel die tevens een snelcursus horeca, hostmanship en hygiëne aanbiedt. Zorg Voor Gorkum mengt zich met een creatief idee in de windmolendiscussie. Zij wil geen grote molens in Avelingen. ,,Wij bieden de inwoners windmolens op tuinkabouter formaat. In iedere tuin energie opwekken voor verlichting in je schuur, slaapkamer, etc. Behalve besparing, stimuleert dit bewustwording, educatie en vindingrijkheid. Windwokkels en zonnepanelen op bedrijfsgebouwen blijven we stimuleren.” 

CREATIEVE BROEDPLAATS Vrijwel alle partijen hameren verder op snelle ontwikkeling van bedrijventerrein Groote Haar en herontwikkeling van oudere bedrijventerrein. Ook het verkleinen van het kernwinkelgebied en het aantrekkelijker maken van de binnenstad kan op brede steun rekenen van alle partijen. Daar hoort ook citymarketing bij. Bereikbaarheid van de stad krijgt eveneens volop aandacht. Zo wil de VVD meer oplaadpunten en goede parkeermogelijkheden. D66 houdt opnieuw een pleidooi voor een creatieve broedplaats, waarmee het ondernemersklimaat versterkt zou worden. ,,Hoewel het voorstel van D66 raadsbreed is aangenomen, is het tot op heden niet gelukt om een nieuwe broedplaats aan te wijzen. Wat D66 betreft een gemiste kans om innovatie en vernieuwing te stimuleren.”


De complete reactie van alle partijen op de vragen is terug te vinden op de website van OC-G. Het digitale verkiezingsdebat speciaal voor Ondernemers van het Ondernemers Netwerk OC-G is op 25 februari om 10.15 uur voor de ondernemers van de Alblasserwaard, Gorinchem, Vijfheerenlanden en verre omgeving. Aansluiten bij de meeting kan via https://meet.jit.si/DigitaalOndernemersNetwerk

Wees de eerste die reageert op "Jezus Leeft wil meer koopzondagen"

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.