Ondernemers massaal het schip in

Ondernemers houden met Riveer het hoofd boven water

Verslaggever: Daniel Seesink (Bewust Zoo!)

GORINCHEM, 17 juni 2016 – Riveer verbindt. Dat bewees Riveer maar weer op 17 juni als gastheer voor de gezamenlijke Open Coffee van Gorinchem, Vijfheerenlanden en Alblasserwaard. Stipt om 9.10 uur vertrok de onlangs door Damen Shipyards gerenoveerde Gorinchem VIII om de dertig aanwezige ondernemers over de rivier naar Woudrichem te varen.

Bedrijfsleider Johan Hania en assistent bedrijfsleider Andrea Haubrich van Riveer heetten alle gasten persoonlijk welkom op de ideale flexplek op het water, de MeetingPont, zoals de Gorinchem VIII wordt genoemd. Terwijl het schip de kade verlaat, genieten de passagiers van het uitzicht over de stad aan de ene kant en de bosrijke kade aan de overkant.

Riveer

Als in de verte Slot Loevestein opdoemt legt Johan Hania uit waarom hij zo trots is op ‘zijn’ bedrijf. Riveer is namelijk meer dan een veerdienst. Riveer vormt de onmisbare verbinding tussen de stad Gorinchem en de gemeenten aan de rivieren de Waal en Boven Merwede en daarmee tussen de drie provincies Zuid-Holland, West-Brabant en Gelderland. Beter op weg over water is niet voor niets het credo van Riveer.

Hania laat weten dat met ingang van 24 juni 2016 digitaal betalen mogelijk wordt. Of je nu een abonnement wilt aanschaffen of een enkele vaart wilt boeken, het kan via de speciale Riveer-app die gelanceerd wordt. Vooraf betalen via iDeal of creditcard en met de QR-code op je smartphone inschepen op een van de acht veerboten en watertaxi’s die Riveer in de vaart heeft. Op www.riveer.nl kom je alles te weten over de dienstregeling en de nieuwe betaalmogelijkheden.

Meedenken

Terwijl het water rond de boot kabbelt, krijgen de ondernemers twee vragen voorgelegd. De eerste is na  te denken over hoe Gorinchem als ondernemende gemeente beter op de kaart te krijgen. De tweede is welke rol Riveer zou kunnen spelen om de economische groei van de regio te stimuleren. Onder het genot van een tweede bakkie komen de ideeën los: benadruk het groene karakter van de stad en de regio door meer op duurzaamheid te focussen, versoepel het beleid rondom winkelopenstelling op zondagen en denken over gratis Riveer-vervoer op zondagen, zodat mensen makkelijker oversteken om gezellig op een terrasje iets te gaan eten en drinken of te winkelen. Gratis advies van enthousiaste ondernemers met een hart voor de regio.

Tijd: 11.45 uur, de Gorinchem VIII meert aan op Buiten de Waterpoort in Gorinchem. We nemen afscheid van onze gastheer en -vrouw en bedanken de kapitein en bemanning voor een mooie ochtend op de MeetingPont.

Gezamenlijke Open Coffees

Voor meer informatie over Open Coffee in de regio Gorinchem, ga naar www.oc-g.nl, www.opencoffeevijfheerenlanden.nl of www.opencoffee-alblasserwaard.nl.

Videoverslag

Peter Sietsema (www.sietsemaproductions.nl) maakte onderstaand video-verslag.

 

Foto’s

Bekijk de foto’s van dit event gemaakt door Leo Lanser

Wees de eerste die reageert op "Ondernemers massaal het schip in"

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.