Winst met wee en Sociaal Ondernemen

GORINCHEM – Vrijdag 16 februari 2018 ontving Metropole in het centrum van Gorinchem, gastvrij de ondernemers van het Ondernemers Netwerk OC-G.nl. Metropole is een restaurant waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid krijgen om zijn of haar competenties verder te ontwikkelen op het gebied van Horeca.

Rijke historie

De huidige exploitant van Metropole, Jeroen Andriesse, nam de bezoekers mee in de lange historie en de huidige bedrijfsstructuur van Metropole. In 1887 is Het huidige Metropole gebouwd als Hotel Van Andel. In 1893 is het pand uitgebreid en in 1912 heeft het haar huidige uitstraling en naam gekregen.

Metropole was een hotel-restaurant waar de gegoede burgerij van Gorinchem zich graag liet zien. De gracht functioneerde destijds, op de plek waar nu de straat is, als open riool. Met alle onsmakelijkheden van dien, had men destijds waarschijnlijk weinig problemen.

 

Tot 2003 heeft Metropole ook altijd als hotel gefunctioneerd. Momenteel heeft het geen kamers meer. Die zijn omgebouwd tot appartementen voor particuliere bewoning.

Sociale Formule

Sinds 2008 heeft Syndion er een dagbestedingsproject waar mensen met een verstandelijke beperking kunnen werken.

In 2016 is Metropole bv gevormd waarin Syndion samenwerkt met B-ALL. Dit bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling tot participatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Metropole gebruikt nu ook het onderschrift “Lokaal Lekker!” in haar ondertitel. Het uitgangspunt van lokaal lekker is om materialen en ingrediënten van lokale leveranciers te gebruiken. Dit is voor Metropole belangrijk omdat ze daarmee de lokale economie ondersteunt en ook naar haar gasten een tastbaarder verhaal kan vertellen over de producten op de kaart.

Wee stimuleert Lokaal

Het ondersteunen van de lokale economie is ook wat wee in haar uitgangspunten heeft. Henk Aarts van wee legt uit hoe het spaar / cash back systeem werkt en welke voordelen het heeft voor de lokale ondernemers en haar klanten of gasten.

wee spaarkaarten ontvang je van ondernemers die meedoen. Als klant ontvang je bij aankopen een korting die bijgeschreven wordt op je wee-account. Bij elk restaurant, winkel of ondernemer die met wee meedoet ontvangt de klant korting. Heb je voldoende gespaard? Dan kun je met het gespaarde geld ook direct betalen.

Elke ondernemer bepaalt zelf de korting die hij geeft. Deze komt ten goede aan de klant en ook voor een deeltje aan de ondernemer die de kaart heeft uitgegeven. wee is niet alleen te gebruiken via een fysieke kaart, maar ook via de gratis “weeapp”.

Door lokaal te consumeren en producten te kopen stimuleer je als consument de lokale kleine ondernemers. Zo houden we een grotere diversiteit aan bedrijven in het veranderende straatbeeld.

 

Bekijk hier de foto’s van het Ondernemers Netwerk OC-G bij Metropole

 

 

Wees de eerste die reageert op "Winst met wee en Sociaal Ondernemen"

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.